Въоръжените сили на Украйна са ударили за пореден път моста на

...
Въоръжените сили на Украйна са ударили за пореден път моста на
Коментари Харесай

Украинската армия удари отново Каховския мост, този път го извади от строя -

Въоръжените сили на Украйна са ударили за следващ път моста на река Днепър край Нова Каховка и този път оборудването е изведено извън строя, заяви оперативното командване „ Юг “ на украинската войска.

Според представителя на командването Владислав Назаров офанзивата е осъществена в петък в 2 следобяд. „ В рамките на извършване на огневи задания от страна на ракетно-артилерийските елементи и обезпечено проваляне върху автомобилния мост в Нова Каховка, което изключва неговото потребление в бъдеще. “ – се споделя в известието на ОК „ Юг “.

За съветските окупационни войски на десния бряг на река Днепър има четири основни моста – Антоновския жп и шосеен мост, мостът при Нова Каховка и Дариевския мост през река Ингулец.

На 8 август ВСУ удариха по Антоновския мост и по моста в Нова Каховка, през които руснаците се опитваха да превхвърлят на юг запаси за попълване на дупките в защитата. През юли мостът в Нова Каховка също беше уцелен с потреблението на HIMARS, само че след няколко дни вредите бяха възобновени.

Сега във ВСУ считат, че мостът не може да бъде употребен по предопределение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР